Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ...

Φασόλια γίγαντες πικάντικα με μανιτάρια


Φασόλια γίγαντες πικάντικα με μανιτάρια

Φασόλια γίγαντες πικάντικα με μανιτάρια 
Υλικά συνταγής
250 γ. φασόλια γίγαντες
250 γ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
15 ντοματίνια
1/2 φ. ελαιόλαδο
1/2 φ. λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής 
Μουλιάζουμε τα φασόλια από βραδύς και τα βράζουμε μαζί με τα δαφνόφυλλα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τα φασόλια, πετάμε τις δάφνες και κρατάμε 2 φλιτζάνια από το νερό που έβρασαν.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να μαλακώνει, σοτάρουμε ελαφρώς και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την κόκκινη πιπεριά και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να χάσουν τον όγκο τους τα μανιτάρια. 
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει πάλι το φαγητό με το λάδι του.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το τριμμένο τζίντζερ, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μας και το αποσύρουμε από την εστία.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τους γίγαντες σ΄ένα ταψί μαζί με το μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα δύο φλυτζάνια ζουμί που κρατήσαμε και ψήνουμε στους 180 C στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά. Μετά το βγάζουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Σχόλια