Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Ποικιλία μεζέδων για ούζο και τσίπουρο

Ποικιλία μεζέδων για ούζο και τσίπουρο
Ποικιλία μεζέδων για ούζο και τσίπουρο
Το ούζο και το τσίπουρο συνδυάζονται καλύτερα με θαλασσινούς μεζέδες, ενώ το κρασί ταιριάζει πιο πολύ με κρεατικά και τυριά. Λαχανικά και όσπρια, όπως για παράδειγμα γίγαντες, μελιτζάνες και ψητές πιπεριές Φλωρίνης τουρσί, ελιές, κάπαρη, αλλά και διάφορες αλοιφές, από μελιτζανοσαλάτα και ταραμοσαλάτα μέχρι τζατζίκι.
Για το ούζο και το τσίπουρο
• Παστές σαρδέλες.
• Αντζούγιες αλίπαστες.
• Μεζεδάκια από χταπόδι.
• Αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
• Οποιοδήποτε από τα νοστιμότατα πατέ ψαριών.
• Οποιαδήποτε ποικιλία ελιάς.
• Κάθε λογής πιπεριά τουρσί, συμπεριλαμβανομένης της ψητής πιπεριάς Φλωρίνης και της πράσινης πεπεροντσίνι.
• Πατέ ελιάς πράσινης και Καλαμών.
• Πατέ από ψητή κόκκινη πιπεριά και τυρί.
Για να στήσετε μια ποικιλία μεζέ, απλώς επιλέξτε 4 με 7 διαφορετικά είδη ανά ποικιλία και τοποθετήστε τα σε μεγάλες πιατέλες με τρόπο καλαίσθητο, έτσι ώστε να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων, γεύσεων και υφής. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ψωμί, κριτσίνια ή παξιμάδια. Λίγο έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι, σερβιρισμένο με φρέσκο ψωμί είναι επίσης ένας απίθανος μεζές.

Σχόλια