Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Γαρίδες φούρνου


Γαρίδες φούρνου
Γαρίδες φούρνου
Υλικά
30-40 τεμ Γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 Πορτοκάλι τον χυμό του και 2 φλούδες
1 Λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Μουστάρδα
1/2 κ.γ. Κάρυ
Αλάτι- πιπέρι
1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
2 σφηνάκια ούζο
1/2 Ρίγανη ή θυμάρι
Παρασκευή
Βγάζουμε προσεκτικά το έντερο από το εσωτερικό της κάθε γαρίδας, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίζουν.
Σε ένα μπολ στύβουμε το πορτοκάλι και βγάζουμε με το μαχαίρι δύο λεπτές φέτες. Στύβουμε και το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το Κάρυ, το ούζο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το μείγμα και βάζουμε ενδιάμεσα από τις γαρίδες τις φλούδες πορτοκαλιού. Τις σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, ενώ αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να ψηθούν χωρίς την λαδόκολλα. Αφού ψηθούν αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις σερβίρουμε με το ζουμό τους.

Σχόλια