Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Πανακότα με σως φράουλας

Πανακότα με σως φράουλας


Πανακότα με σως φράουλας
Υλικά
200 ml γάλα
800 ml κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης
Βανίλια
½ κούπα ζάχαρη
Σως φράουλας:
Χυμό μισού λεμονιού
½ κούπα ζάχαρη
700 γρ φράουλες
Παρασκευή
Βράζουμε το γάλα με τη κρέμα και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και το άρωμα βανίλιας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι φράουλας
Το σιρόπι φράουλας, βράζω τα υλικά και το βάζω πάνω στη πανακότα
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε σε πιάτο  ή  σε ποτήρι της αρεσκεία σας την πανακότα βάζοντας από επάνω την σως φράουλα με κομμένες φρέσκες φράουλες  γύρω από αυτήν

Σχόλια