Μπακαλιάρος Σκορδαλιά


Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
Υλικά
1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι
πιπέρι
200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
300 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη
Για το σερβίρισμα
σκορδαλιά με ψωμί
πατάτες τηγανητές
1 λεμόνι
Παρασκευή
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με την σκορδαλιά και με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.

Σχόλια