Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Τουλούμπες-Τουλουμπάκια

Τουλούμπες-Τουλουμπάκια 
Τουλούμπες-Τουλουμπάκια 
Υλικά συνταγής 
2 ποτήρια νερού νερό
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2+1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
Σιρόπι
3 ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Για το σιρόπι 
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.
Για τα τουλουμπάκια
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε  το βούτυρο να λιώσει.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα .
Βάζουμε την ζύμη μας στο μίξερ και χτυπώντας προσθέτουμε  σιμιγδάλι νισεστέ και ένα ένα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη .
Βάζουμε λάδι να κάψει τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ οδοντωτό το πιέζουμε πάνω από το λάδι το ζεστό και κόβουμε με ψαλίδι στο μέγεθος που μας αρέσει.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και με κουτάλα τρυπητή τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κατ ευθείαν στο κρύο σιρόπι .
Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας . Για να μην κολλάει η ζύμη το ψαλίδι και να κόβονται εύκολα το βουτάμε όταν κόβουμε σε αραιά διαστήματα μέσα στο λάδι.

Σχόλια