Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ...

Κρεατόπιτα με ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα

Κρεατόπιτα με ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα

Κρεατόπιτα με ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα

Υλικά συνταγής
4 χωριάτικα φύλλα
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 κιλά αρνίσιο κρέας με κόκαλα ή χοντρό κρέας
2 κρεμμύδια ολόκληρα, καθαρισμένα
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
300 γρ. ανθότυρο κομματιασμένο
3-4 αυγά χτυπημένα με αλατοπίπερο και 1 κρόκος επιπλέον
2 γαρίφαλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε 3 ποτήρια καυτό νερό και τα δύο κρεμμύδια πάνω στα οποία έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Κατόπιν αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 1 ώρα και 30’, μέχρις ότου το κρέας μαλακώσει καλά και να εξατμισθούν τα υγρά.
Στραγγίζετε τα υγρά από το κρέας και πετάτε τα κρεμμύδια. Αφαιρείτε τα κόκαλα και το κομματιάζετε. Το ανακατεύετε με τα τυριά και τα αυγά (κρατάτε τον κρόκο για να αλείψετε το πάνω φύλλο).
Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε 2 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα. Απλώνετε πάνω τη γέμιση και κατόπιν ισιώνετε την επιφάνεια του μείγματος. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και διπλώνετε τις άκρες των φύλλων.
Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο και το υπόλοιπο βούτυρο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, 1 ώρα περίπου.

Σχόλια