Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ...

Μακαρόνια με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα

Μακαρόνια με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα
Μακαρόνια με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα
Υλικά συνταγής
500 γρ. μακαρόνια
400 γρ. στήθος κοτόπουλου βραστού ή ψητού
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και μόλις πιουν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.  Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση. Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο ή το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με όποιο τριμμένο τυρί σας αρέσει.

Σχόλια