Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Μπουγάτσα με τυρί


Μπουγάτσα με τυρί
Μπουγάτσα με τυρί
Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ.  φέτα
500 γρ. ανθότυρο
80 γρ. βούτυρο 
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 lt φρέσκο γάλα
2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
μια πρέζα μοσχοκάρυδο 
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. 
Μόλις λιώσει προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για 2’ περίπου μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα λίγο - λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με σύρμα έως ότου πήξει και έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια ή ένα πιρούνι, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντάς τα με λάδι ή βούτυρο ένα-ένα. 
Στρώνουμε τη γέμιση της τυρόπιτας στο ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω ένα-ένα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40’-45’ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανά τα φύλλα.

Σχόλια