Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ...

Πιροσκί με λουκάνικο


Πιροσκί με λουκάνικο

Πιροσκί με λουκάνικο
Υλικά συνταγής
Για την Ζύμη 
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο
Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό
Λάδι για το τηγάνισμα
Για την γέμιση
30 λουκανικάκια 
Εκτέλεση συνταγής
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το αυγό, το βούτυρο και το γάλα.
Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να πετύχουμε μια απαλή και ελαστική Ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φυλλαράκια. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε από 1 λουκάνικο, διπλώνουμε και πιέζουμε καλά τις άκρες να ενωθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα πολλά λάδια. 




Σχόλια