Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ...

Ποικιλία μεζέδων για λευκό κρασί

Ποικιλία μεζέδων για λευκό κρασί
Ποικιλία μεζέδων για λευκό κρασί
Το κρασί ταιριάζει πιο πολύ με ψάρια, διάφορα αλλαντικά και τυριά, αποξηραμένα φρούτα συνδυάζονται με όλους τους μεζέδες ή σερβίρονται και ξεχωριστά. Λαχανικά και όσπρια, όπως για παράδειγμα γίγαντες, λιαστές ντομάτες και ψητές πιπεριές Φλωρίνης, ελιές, κάπαρη, αλλά και διάφορες αλοιφές, από μελιτζανοσαλάτα και τυροσαλάτα μέχρι ουγκαρέζα.
Για το λευκό κρασί
• Αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
• Σολομός και πατέ από διάφορα είδη ψαριών, σε συνδυασμό με λίγο ψωμί, κρακεράκια, κρητικά παξιμάδια ή κριτσίνια.
• Ντολμάδες
• Ελιές Πράσινες και Πάστα ελιάς από πράσινες ελιές.
• Αλοιφές από ψητή πράσινη πιπεριά και τυρί.
• Τζατζίκι 
• Παραδοσιακή φέτα, φέτα με γεύσεις, κάποιο μαλακό κατσικίσιο τυρί όπως γκερεμέζι και ερίφι. Οποιοδήποτε μαλακό, πικάντικο τυρί (στη φέτα μπορεί να προστεθεί λίγο ελαιόλαδο, μπούκοβο ή μυρωδικά).
Για να στήσετε μια ποικιλία μεζέ, απλώς επιλέξτε 4 με 7 διαφορετικά είδη ανά ποικιλία και τοποθετήστε τα σε μεγάλες πιατέλες με τρόπο καλαίσθητο, έτσι ώστε να υπάρχει αντίθεση χρωμάτων, γεύσεων και υφής. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ψωμί, κριτσίνια ή παξιμάδια. Λίγο έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι με μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι, σερβιρισμένο με φρέσκο ψωμί είναι επίσης ένας απίθανος μεζές.

Σχόλια