Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ...

Tips μαγειρικής

Tips μαγειρικής


Tips μαγειρικής
Για μελάτα αυγά: Αν θέλουμε τα αυγά μας να είναι μελάτα, τα ρίχνουμε σε νερό που έχει αρχίσει να βράζει και τα αφήνουμε για 5'-6'.
Για εύκολο ξεφλούδισμα της ντομάτας: Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες τις βάζουμε για λίγο σε βραστό ή πολύ ζεστό νερό και στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό βρύσης.
Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι: Την ώρα που το βράζουμε βάζουμε μια φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα.
Για να διατηρηθεί φρέσκια η σαλάτα στο ψυγείο: Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα πριν το σερβίρισμα, την αποθηκεύουμε σκεπασμένη στο ψυγείο και δεν της ρίχνουμε αλάτι παρα μόνο τη στιγμή του σερβιρίσματος.
Για να μη χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος: Αντί για ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, μπορούμε να διαλύσουμε δύο κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ μέσα σε ένα φλιτζάνι γάλα.
Για πιο νόστιμα ψάρια: τα αλατίζουμε 1 ώρα πριν τα μαγειρέψουμε.
Για αφράτες ομελέτες: Για να γίνουν αφράτες οι ομελέτες μας μπορούμε ρίξουμε στο αυγό λίγο φρέσκο γάλα.
Για να μη βουλιάζουν οι σταφίδες στο γλυκό: Πριν ρίξουμε τις σταφίδες στο μείγμα τις αλευρώνουμε ελαφρά.
Για να γίνει το ρύζι σπυρωτό: Κατά τη διάρκεια που βράζουμε το ρύζι ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξίδι.
Για να μουλιάσουμε τα όσπρια: Τα όσπρια τα μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό.

Σχόλια