Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής - patisserie cream


Κρέμα Ζαχαροπλαστικής - patisserie cream 
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής 
Υλικά συνταγής 
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο 
10 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλιτζάνια γάλα
6 κρόκοι αυγών
4 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε  σε ένα κατσαρόλι τα δύο φλιτζάνια γάλα να κάψει 
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύουμε πολύ καλά το κορν Φλάουερ 
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια 
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας με την μαριζ το μείγμα συνεχώς, στο κατσαρόλι, μέχρι να γίνει λεία ή κρέμα μας
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το κατσαρόλι με το μείγμα της κρέμας και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Σχόλια