Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά
Υλικά συνταγής 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι
κανέλλα
1/2 κιλό κιμά
1 κουταλιά πελτέ
4 κουταλιές βούτυρο
1 κονσέρβα κονκασε ντομάτα
1 πακέτο μακαρόνια 
αλάτι και πιπέρι 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια 
Μόλις βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα τα και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι 
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε για λίγο τα μακαρόνια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σκεπάζουμε 
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας, 
Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλλα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί 
Έπειτα ρίχνουμε τον μαϊντανό, την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε
Αφήνουμε να πάρει μια βράσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. 
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα, στρώνουμε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με τυρί


Σχόλια