Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Μπακαλιάρος Πλακί

Μπακαλιάρος Πλακί
Μπακαλιάρος Πλακί
Υλικά συνταγής
2 κονσέρβες κονκασε ντομάτας 
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κομμάτια μπακαλιάρο παστό
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαρμυρίσει φροντίζοντας να αλλάζουμε το νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα  
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει προσθέτουμε τον κρεμμύδια και το μαϊντανό και τσιγαρίζουμε.
Έπειτα ρίχνoυμε την ντομάτα κονκασε, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου 
Τέλος σε ένα ταψί βάζουμε το μπακαλιάρο ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και 2 φλιτζάνια νερό 
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο

Σχόλια