Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Χωριάτικη σαλάτα

Χωριάτικη σαλάτα
Χωριάτικη σαλάτα
Υλικά συνταγής  
1 μέτριο κομμάτι φέτα
2 ντομάτες 
λάδι και ξύδι
1 μεγάλο αγγούρι
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγες ελιές
λίγη ρίγανη
λίγη κάπαρη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένουμε όλα τα προϊόντα μαναβικής πολύ καλά και έπειτα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες και σε ροδέλες  το αγγούρι 
Τα τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα σε λωρίδες 
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ρίγανη, το ξύδι και ανακατεύουμε προσεκτικά 
Τοποθετούμε την φέτα από πάνω ρίχνοντας λίγη ρίγανη, κάπαρη και προσθέτοντας το λάδι

Σχόλια