Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Λευκός ταραμάς με μπαγιάτικο άσπρο ψωμί


Λευκός ταραμάς με μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
Λευκός ταραμάς με μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
Υλικά:
300-400 γρ μπαγιάτικο ψωμί

4 γεμάτες κουταλιές άσπρο ταραμά

1/2 λευκό κρεμμύδι

500 ml ελαιόλαδο το λιγότερο

3-5 λεμόνια ή χυμό λεμονιού

Παρασκευή:
Σε μία μπασίνα με νερό μουλιάζουμε και έπειτα στραγγίζουμε καλά το ψωμί.
Έπειτα το βάζουμε  στο μούλτι με τον ταραμά και το κρεμμύδι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
Στύβουμε τα λεμόνια μας και ρίχνουμε τον χυμό και σιγά σιγά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο χυμό λεμονιού ή ελαιόλαδο ή καλύτερο χτύπημα για πιο απαλή μορφή!

Σχόλια