Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Ριζότο με γαρίδες


Ριζότο με γαρίδες
Ριζότο με γαρίδες
Υλικά:
Για τις γαρίδες:
400 γρ καθαρισμένες γαρίδες
1 κ.σ. λάδι
μισό κρεμμύδι
2 ντομάτες
λίγος δυόσμος
1 ποτήρι κρασί ή ούζο
Για το ριζότο:
1 πακέτο ρύζι για ριζότο
ζωμός λαχανικών
1/2 κ.γ. βούτυρο
αλάτι πιπέρι
Παρασκευή:
Για τις γαρίδες 
Βράζουμε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες.
Αφού τις ανακατέψουμε και αυτές λίγο στην κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες που είχαμε τρίψει προηγουμένως στον ρεντέ , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Μετά από μια βράση, ρίχνουμε το κρασί ή το ούζο κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Για το ριζότο
Σ ε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με έναν κύβο λαχανικών και το αφήνουμε στη φωτιά. Σε ένα γουοκ βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και τσιγαρίστε για λίγα δευτερόλεπτα το ρύζι.
Έπειτα ρίχνουμε λίγο - λίγο από τον ζωμό, ανακατεύουμε, έως ότου το ρύζι πιει όλο το νερό και μετά επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ριζότο μας να είναι έτοιμο!
Όταν είναι έτοιμο το ριζότο μας ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά!
Τέλος ρίχνουμε στο ριζότο τις γαρίδες, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σχόλια