Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Υλικά 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένοι πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα σπορέλαιο για το τηγάνισμα Για το κουρκούτι 300 γρ. αλεύρι 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη Για το σερβίρισμα σκορδαλιά με ψωμί πατάτες τηγανητές 1 λεμόνι Παρασκευή Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους βγάζουμε και ακουμπ

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά
1 χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ. σούπας ελιές
1 ποτηράκι κρασί
ξύδι βαλσάμικο
1 πακέτο ντομάτα χυμό
4 φύλλα δάφνης
Παρασκευή
Βράζουμε το χταπόδι, μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με κρασί και με λίγο βαλσάμικο.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα χυμό, τις ελιές και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά του.

Σχόλια